Ahmetli Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Ahmetli Ziraat Odası > Ekonomisi

Ekonomisi

TARIM

Ahmetli ilçesinin ekonomisi, tarıma dayalı olup tarımda makineleşme sağlanmıştır. Modern tarım araç ve gereçleri geniş ölçüde kullanılmaktadır. İlçemizin hayvancılık potansiyeli yeterince değerlendirilmediğinden hayvancılığın ekonomideki payı çok düşüktür. Gediz Nehri İlçe Merkezinin 4 km kuzeyindeki Ahmetli Ovasını baştan başa sulayarak doğu-batı yönünde akmaktadır.

SANAYİ VE TİCARET

Ahmetli ilçesi, İzmir gibi büyük bir sanayi ve ticaret kentine yakın olmasına karşın sanayi yatırımları yapılmamıştır. İlçemizde Ankara-İzmir asfaltı üzerinde prefabrike betonerme yapı elemanları üretimi yapan Demirağ Prefabrike Beton Yapı Sanayi Ticaret Anonim Şirketi bulunmaktadır.

Karayolları Ahmetli ilçe merkezi İç Anadolu’yu Ege’ye bağlayan E-96 Devlet Karayolu üzerinde kurulmuştur. İlçe merkezinde tüm köylerimize yaz-kış ulaşım imkânı sağlayan köy yollarımız mevcuttur.Köy  yollarımızın 14 adedi tamamı asfalt kaplama yol karakterindedir.

Demiryolları: Ahmetli ilçesinden geçen demiryolunun tarihi çok eskilere dayanmaktadır. 1875 yılında bir İngiliz şirketi tarafından yapılmıştır. Demiryolu genelde bölgesel yolcu ve yük taşımacılığında kullanılmakta, her gün Basmane-Uşak arasında tren seferleri yapılmaktadır. Bunun yanı sıra direk ana hat yolcu ve yük treni olarak Basmane Diyarbakır arasında sefer yapılmaktadır. Ahmetli İstasyon Şefliği Üç lojmanlı kendi binasında 1 İstasyon Şefi ile hizmetlerini yürütmektedir. 1 Makasçı kadrosu açık olup ihtiyaç vardır.

Santral CLIP (arayan numaraların görünmesi), CLIR (karşıda numaranın görünmemesi) özelliğine sahip olup, 109 adet ADSL abonesi ile hizmet vermektedir. Seydiköy’de 135 numara kapasiteli ELİF-1 tipi otomatik santralı mevcut olup, 14/01/2006 tarihi itibariyle 103 numarası doludur. Karaköy’de çalışan telefonlarda bu santralden çalışmakta ve telefon müracaatında bulunup da bekleyen abone yoktur. İlçeye bağlı Gökkaya kasabamızda 701 kapasiteli Anadolu tipi otomatik santralımız bulunmakta olup, 14/02/2006 tarihi itibariyle 650 numarası dolu olup, Alahıdır Köyü’ndeki telefonlarda bu santralden çalışmakta ve telefon müracaatında bulunup da bekleyen abone bulunmamaktadır. Görevli memur yoktur. Kargın köyümüzde Levent tipi 288 kapasiteli otomatik santral olup, 14/02/2006 tarihi itibariyle 202 numarası doludur. Derici, Mandallı, Cambazlı köylerinin aboneleri de Kargın santralına bağlanmıştır. Telefon müracaatında bulunup da bekleyen abone bulunmamaktadır. Görevli memur yoktur. Hacıköseli Köyünden Elif-1 tipi 128 numara kapasiteli otomatik santral kurulmuş olup, 14/02/2006 tarihi itibariyle 54 numarası dolu olup, Bahçeçik, Baktırlı köylerindeki telefonlarda bu santralden çalışmaktadır telefon müracaatında bulunup da bekleyen abone bulunmamaktadır. Görevli memur yoktur.